20110508

apa nak jadi?

apa nak jadi ni?
salam. hye korg. (:

soalan lazim zaman sekolah, zaman budak..
parents/cikgu klo tak tanya anak/pelajar nak jadi apa bila besar nanti memang tak sah kan.

Atau apakah cita-cita kamu?
jawab skema: Bila besar nanti saya ingin jadi cikgu?? *jwpn paling fav!
(Jika pekerjaan mak dan ayah anda merupakan seorang cikgu, hampir 90%, anak anda akan berminat untuk jadi cikgu?? )

jawapan general :
mudah dan senang Bila besar nanti saya nak jadi orang berguna..banggakan ibu bapa saya. *abis cite.

jawapan malas nak layan:
Bila dah besar nanti, saya nak jadi Batman/cicakman/superman. 

jawapan alarm me :
Ku bertanya pada diri 
Apa nak jadi bila besar nanti 
Oh jawabnya I wanna be somebody 
(lirik penuh sini)

so?
terpulang la ye. decide baik2.!! minta pendapat ibubapa atau org yg berkaitan.
 adik2 / rakan2 yang baru dapat/ bakal dapat tawaran melanjutkan pelajaran.

ganbatte okeh!

apa nak jadi? pelawak? penyanyi? artis? :D
up to u-lah.. janji rezeki halal.peace.
n keep tiz word  
"Dreams will never come true if u never put in effort to realize it" -Amway

8 comments:

Cikgu Fikri said...

huuhuhuh..
entry motivasi..
yg digarap dgn cara tersendiri..
tentang cita2 yang menjadi impian diri..
huhuhhu :)

Effa CuRio said...

dah decide tapi xtau boleh ke x.. hehehe.. =)

unknown girlz said...

@Cikgu Fikri
hehe..x motivasi mane la..tp itulah motifnya :D

@Effa CuRio
yakin boleh2..
belum cuba belum tau .chill ;)

Farihah Ahmad said...

tatau le nk keja apa =,=

cik faez said...

haha . setuju part cita2 nak jd cekgu tu . dulu masa skola pn sy jwb mcm tu jgk . majoriti kwn2 lain jwb nak jd cekgu gak . haha,, lawak btol .. :D

unknown girlz said...

@Farihah Ahmad
kerja yg halal n happy ;)

@cik faez
haha..tau xpe.. time tu dalam pale nk jadi cikgu je =)
dh besar skit,la..banyak lagi kerja lain :p

arlina said...

cikgu : apa cita2 kamu bila beso nnt?
murid A : doktor!
murid B : cikgu!
murid C : polis!
murid D : pemungut sampah(keje bandaran la 2..)
cikgu : kenapa kamu nak jadi pemungut sampah??
murid D : sbb sume nak keje tinggi2 sape nak jadi kuli pungut sampah?nnt ngra kita jgk kotor..
cikgu : ?????
juz nk karang cite jew...haha..

unknown girlz said...

@arlina
haha.terbaik! tak ada bwhn tak ada atasan =)