20111125

jalan jalan cari pasal..

hye2, selamat ber-hujung minggu esok!! n selamat menyambut awal muharram.. semoga hidup terus diberkati dan ceria2~~

tajuk entri tak ada kaitan dgn pr0gram jalan jalan cari makan (JJCM) kat tv3 tu haa..hehe.. bukan apa sebagai pemandu/penunggang  yang setahun jagung dalam 'industri' jalan raya ni.. ada 'sikit2' tak puas hati ni haa..huu...

sebagai perempuan/wanita/gadis kadang2 ada terasa diskriminasi betul la.. lebih2 lagi time menunggang motor..why huh? ada rasa tak?
1/ ada aku kisah kau nak speed up laju mane?? lorhhhhh... -____-'' tak layan,sorry.
2/ kalau HON sebab nak menggatal baik tak payah. buat pencemaran bunyi jer... betul2 semak kepala otak jer.
3/ haa..ni lagi satu.. suka tukar lane tanpa signal dan lagi bertambah2 emotional kalau ada yang terlupa nak tutup signal.. aishhh. bahaya gak ni.
4/ yang si kereta ni pula. bagi2 la ruang kat motor nak men-celah. jap lagi kalau TERkena kereta lepas tu TERcalar ,angin satu badan plak kan? =p
5/ yang si motor ni pula, jangan nak zup-zap-zup-zap (kiri-kanan) ikut sesuka hati.. tak sempat brek tak pasal2 jadi superman.. *mintak jauh la kan*
6/ semua orang pun kalau boleh nak cepat, tapi jangan sampai menyusahkan orang lain..means,kalau rasa nak makan angin pegi main lane kiri laaaa!
7/ ada pula, pasang lampu tinggi sampai silau bilau mata dibuatnya..huu~ 
8/ pesanan ni aku ingat lagi time pegi kursus JPJ kot.. si penunggang motor jangan pakai jaket terbalik.. TERsangat bahaya. sebab??? kalau jaket tersangkut kat lori tak ke bahaya? lepastu accident kepala dah hancur.. macam mana nak cam depan @ belakang?? *mintak jauh la kan*


dan sebagainya...
mem-bebel macam ni dah boleh mohon kerja under jpj tak..? hehe.
so, wahai driver2 sekalian..
SILA DAN SILA DAN SILA BERHEMAH SEMASA DI JALAN RAYA! 
dan berhemah juga walau di mana anda berada, jaga diri dan JAGA ORANG DI SEKELILING ANDA.
pegang kunci, ingat dah baca doa perjalanan n sebagainya ye.
ini entri sebenarnya tercetus sebab pagi tadi, ada pemandu van bodoh duk hon hon hon.. motif? sampai sikit lagi nak ter-accident dengan kereta lain. BETUL merosakkan mood pagi2..  -__________-''

sampai2 opiz terus tweet3 jap!

 gadis tak dikenali 

kalau boleh memang tak nak mencarut,tapi kadang2 ada benda BETUL3 buat kita hilang sabar errrrrrrr... Astaghfirullah Al-Azim.......

6 comments:

Farihah Ahmad said...

been there, done that :p

cintauntukkita.blogspot.com said...

salam morning..!
hmm betul.. sebagai penunggang moto, ak trse gak macam apa yg diluahkan tu.
Tp tulah, hati-hati tu pentingkan. terfikir pulak yg xcdent bagai tu, serammm... jauhkanlah..amin..
sama2 kita jg keselamatan di jalan ry.

unknown girlz said...

@Farihah Ahmad
heee :D

@cintauntukkita.blogspot.com
seram kan..semoga dijauhkan,insyaAllah amin :)

Anonymous said...

Follow iely buat apa? Tau tak dia just pura2 baik. iely yang dah rabak tu? yang dah tak ada dara? aku bukan nak hasut, tapi tulah kebenaran. hmm aku ni dulu kawan baik iely ni, tapi entah knp sjak aku tahu perangai dia macam tu sosial nak mati, baru aku tersedar yang dia selama ni pura2 je geli hal seks la, cerita hal2 agama la. mmg tak boleh terima. kalau dari awal cerita yang dia dah pernah main, mungkin aku boleh terima dia senagai kawan and share everything. tapi dia tipu and pura2 tu buat aku rasa kecewa gila. blah la ko iely! Dahlah mulut macam puaka, kalau dapat kutuk orang sampai lupa diri.

Arief said...

semoga di awal tahun hijriah ini menjadi tahun yang baik untuk kita semua umat muslim
amiin !

unknown girlz said...

@Arief
amin ya rabbal alamin :)